Lägenhetsdörr med lås

Brf Henriksgården

Lomma

Information om lägenhetsdörren

Generellt

  • Samtliga lägenhetsdörrar byttes ut mot så kallade säkerhetsdörrar 2001
  • Dörren är brandklassad för att stå emot en fullt utvecklad brand i 60minuter
  • Dörren är utrustad med ett elektroniskt lås av typ Yale Doorman

 

Låset är en del av föreningens låssystem

Låsen i lägenhetsdörrarna ingår i föreningenslåssystem. Detta för att lägenhetstaggen ska passa till både lägenhetsdörren, ytterdörren och källardörrarna. Alla låsen levererades med 2 taggar från början. Behöver man fler taggar så finns möjlighet till detta. Kontakta Vaktmästaren så hjälper han Er att ordna fler taggar till självkostnadspris.

 

Låset och dörren är godkänt av försäkringsbolagen

Låset i dörren är godkänt av de flesta försäkringsbolagen om autolåsning är aktiverad (låset låser sig själv när dörren stängs) och det krävs således inget extra sju- eller niotillhållarlås. Det lås som sitter i lägenhetsdörren ersätter både det vanliga låset och tillhållarlåset. Ett tips är att ringa och höra med Ert försäkringsbolag om inte Er försäkringspremie kan sänkas eftersom ni har en säkerhetsdörr med godkänt lås.

 

"Huvudnyckel"

Genom att ge ditt tillstånd så kan Vaktmästaren/Styrelsen låsa upp din dörr med en speciell huvudtagg tex om ni skulle låsa er ute.

 

Uppdaterad 180813 Magnus Söderkvist

Dokument för nedladdning

 

Faktaägare: Magnus Söderkvist

Webbredaktör: Magnus Söderkvist

Om du upptäcker något fel eller har synpunkter på innehållet på denna sida så kontakta Faktaägaren eller Webbredaktören genom att klicka på namnen till vänster

 

© HSB Brf Henriksgården 2015