Trivselregler

Brf Henriksgården

Lomma

Att bo tillsammans i vår bostadsrättsförening

 

Trivsel- och ordningsregler

Vi som bostadsrättsinnehavare och delägare i vår förening har ett gemensamt ansvar för att föreningen ska kunna utvecklas på ett långsiktigt ekonomiskt fördelaktigt sätt. Det kan vi göra genom att hålla ordning och reda på föreningens ekonomi, men också genom att alla bidrar till att öka trivseln i vår förening.

 

I broschyren "Här ska vi trivas" som du finner här på sidan beskrivs hur vi kan visa hänsyn till varandra. Broschyrens innehåll och hållpunkterna nedan är ett komplement till bostadsrättslagen och föreningens stadgar och är därför tvingande för alla bostadsrättsinnehavare, boende och lokalinnehavare i Brf Henriksgården.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hållpunkter för att visa varandra hänsyn

 

I ett flerfamiljshus är man av naturliga skäl beroende av varandra. Se därför till att du inte stör dina grannar.

 

  • I vår förening, som i de flesta andra föreningar, är det vedertaget att man inte utför störande verksamhet efter kl. 22.00, före kl. 07.00 på vardagar, kl.09.00 på lördagar och söndagar. Störa kan man exempelvis göra genom att ha hög volym från TV, radio eller musikanläggning eller instrument, högröstade samtal, användning av tvättmaskin/torktumlare, borrmaskin o.dyl. Ska du ha fest eller reparera under längre tid uppskattar dina grannar om du informerar om detta innan tex genom anslag i trappan.

  • Grillning med kol- och gasolgrill är inte tillåten på balkongen pga brandskydd.
  • Inga entrémattor får finnas utanför lägenhetsdörren pga brandskydd och renhållning .
  • Det är förbjudet att blockera trapphus, trappuppgångar och entréer med barnvagnar, cyklar eller annat gods. Detta är brandmyndighetskrav som vi måste följa.
  • Du som är rökare visar självfallet hänsyn till dina grannar när du röker på din balkong eller utanför entrén. Rökning undanbedes nära husfasaden för att undvika att röken går in till dina grannar. Rökning är inte tillåten i allmänna utrymmen som tex trappor, entréer och tvättstuga. Fimpar och annat skräp ska inte slängas på föreningens mark eller i närområdena.
  • Den som har husdjur ska ha uppsikt över dessa. Avföring ska självfallet plockas upp.
  • För att ha ormar, spindlar och andra kräldjur i lägenheten krävs tillstånd innan dessa flyttar in i lägenheten både av styrelsen och av kommunens miljökontor.
  • Tvättstugan hjälps vi åt för att hålla trivsam genom att var och en som använder den lämnar den så som man själv önskar finna den. Dvs avtorkade golv, rengjorda filter och avtorkade maskiner och tvättmedelsfack. Mer info finner du på anslaget i tvättstugan som beskriver hur vi bäst sköter tvättstugan tillsammans. Läs mer här

 

 

Godkänt av Styrelsen 2016-11-17

Vi vill att Brf Henriksgården ska vara en förening som man vill bo i och som andra gärna vill flytta till. Med detta som ledstjärna hoppas vi att du både förstår och respekterar föreningens trivsel- och ordningsregler

Dokument för nedladdning

Föreningens stadgar

Faktaägare: Magnus Söderkvist

Webbredaktör: Magnus Söderkvist

Om du upptäcker något fel eller har synpunkter på innehållet på denna sida så kontakta Faktaägaren eller Webbredaktören genom att klicka på namnen till vänster

 

© HSB Brf Henriksgården 2015